English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

++Sitene Ekle

11 Ocak 2015 Pazar

BLOG YAZARAK PARA KAZANMA GERÇEĞİ

                Bu makale ile ilk kez finans piyasası dışında bir alana yönelerek para kazanma yöntemi olan,  blog yazarlığını inceleyeceğiz. Özellikle son 10 yılda teknolojinin göstermiş olduğu inanılmaz gelişme ile internet kullanımı artmış ve insanlar bu büyük sanal ortamdan para kazanmanın yollarını aramışlardır. Ve bununla birlikte internetten para kazanılabilecek birçok alan ortaya çıkmıştır biz bu makalemizde sadece bu alanlardan blog yazarlığını ele alarak,  blog yazarak para kazanma gerçeğini açıklayacağız.
               

            Son dönemin en popüler konularından biri olan e-ticaret tüm dünyada kullanılan bir pazar olmakla birlikte, son yıllarda ülkemizde de e-ticaret pazarı hacmi gün geçtikçe artmaktadır.  Artık günümüzde bir ürün satın almadan önce internette bu ürünle ilgili bilgi edinmeden, araştırmadan satın alan insan sayısı neredeyse yok denecek kadar azaldı. Ürün ile ilgili verilebilecek bilgiler tüketiciyi satın almaya veya satın almadan vazgeçirmeye teşvik ediyor. Dikkat edilmesi gereken konu ise ürünle ilgili doğru bilgilerin veriliyor olması,  çünkü birçok insan ürün alma aşamasındayken ürün ile ilgili internetten araştırma yapıp çeşitli sitelerden ürünün fiyatı, özellikleri ve kendisine sağlayacağı fayda veya zararı ile ilgili bilgi edinme gereksinimi duymaktadır. Blog yazarlığının bence en önemli unsuru dürüst olmak. Yani yazdığınız makalede ne ürünü yerden yere vuracaksınız ne de çok şişireceksiniz ürün ne ise onu yazacaksınız. Nitekim ben ne kadar etkili yazarsa yazsın sahtekar bir yazarın makalelerini takip etmek istemem. Kim ister ki ? önemli olan okuyucuya doğru bilgiyi verebilmenizdir. Doğru bilgiyi alan ve sizin bloğunuzdaki yazılardan tatmin olan ziyaretçiler belirli aralıklarla da olsa bloğunuzu ziyaret edecek olup en önemlisi makalelerinizi hatta bloğunuzu çeşitli soysal mecralarda ve web sitelerinde paylaşarak bir nevi size reklam sponsoru olacaktır. Bir blog yazarı olarak bizim ziyaretçilerimizi mutlu etmek için üstümüze düşen en temel görev dürüst olmak ve sürekli güncel içeriklerle bloğumuzu besleyerek ziyaretçilerimizin ilgisini en üst seviyede tutmak olacaktır. Ancak blog yazarlığının sizi kısa vadede zengin edeceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, bu uzun bir zaman alabilir. Ancak yazmaktan keyif alıyor ve bu işi uzun vadeli bir getiri olarak düşünüyorsanız, belirli bir sistem oturttuktan sonra beklide hiç çalışmanıza gerek kalmayacak. Yanlış duymadınız, evinizden kendi istediğiniz zaman dilimleri içerisinde haftada yazacağınız birkaç makale bile bloğunuzu çok güçlü kılabilir. Her konu hakkında yazmak zorunda değilsiniz. Örneğin: http://evdecalisarakkazan.blogspot.com.tr/  internetten, finans piyasalarından ve girişimcilik fikirleri ile size kendi işiniz ile ilgilenerek,  para kazandırma adına makaleler yazarak, bir bakış açısı oluşturmak amacı ile kuruldu. Sizde bildiğiniz ve ilgi alanınıza giren konular ile ilgili makaleleri bloğunuzda paylaşırsanız ne ziyaretçileriniz karmaşık içerikler arasında dolaşmaktan sıkılır ne de siz blog yazmaktan sıkılırsınız.

Özetle blog yazarak para kazanma gerçeğine ulaşmak için;
       
          - Kısa vadeli değil uzun vadeli düşünün.
          -Her konu hakkında değil, bildiğiniz ve ilgi alanınıza giren konular hakkında yazın.
          -Sadece blog yazmanın yeterli olmayacağını ve dürüstlük ilkesinin çiğnenmemesi gerektiği kuralını unutmayın.
          -Ziyaretçilerinizi mutlu etmenin en hassas nokta olduğunu, bununda dürüstlük ilkesi ve özgün içerikle sağlayabileceğinizi unutmayın.
          -Bir ürünü gereksiz yere ne şişirin ne de yerden yere vurun. Her zaman olumlu şeyler yazmak yerine ziyaretçilerinize doğru bilgiyi vermeyi esas edinin.
          -Türkiye’de e-ticaretin her geçen gün arttığı bu dönemde bu platformda yer alarak pastadan pay almak sizin elinizde.

Blog yazarak para kazanma gerçeği isimli makalemiz, size blog yazarak para kazanılabileceğinin müjdesini vermek üzere yazılmış bir makaledir. Biz bu makalede detaya inmeden siz değerli okuyucularımıza blog yazarak para kazanmanın en temel noktalarından bahsettik. Bu makalenin devamı niteliğinde sayılabilecek bir sonraki yazımızda daha teknik ve detay konulara inerek yazdığınız bloglardan nasıl para kazanılabileceği konusunda yeni bir bakış açısı oluşturmaya çalışacağız.

Bol Kazançlı Günler Dileriz.          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder